Condensatoare 

Condensatoare

Ce este un condensator?

      Condensatoarele au rolul de a stabiliza tensiunea într-un sistem electric, atunci când în sistem exstă mai mulți consumatori puternici. Mai exact, atunci când un amplificator incepe să consume energie mai puternic, farurile și luminile din bord încep să pâlpâie.

     Amplificatorul este un consumato...

Condensatoare

Ce este un condensator?

      Condensatoarele au rolul de a stabiliza tensiunea într-un sistem electric, atunci când în sistem exstă mai mulți consumatori puternici. Mai exact, atunci când un amplificator incepe să consume energie mai puternic, farurile și luminile din bord încep să pâlpâie.

     Amplificatorul este un consumator puternic de energie iar pentru a susține reproducerea sunetului clar, curat, fără distorsiuni are nevoie de o cantitate mare de energie într-un timp scurt iar această energie nu este întotdeauna disponibilă. Aici intervine rolul condensatorului. Un condensator furnizează energie și curent unui amplificator atunci când acesta are nevoie. El înmagazinează curent și susține putere în mod asemănător unei baterii numai că îi furnizează aproape instantaneu.

De ce să achiziționez un condensator?

      Condensatoarele sunt recomandate în situația în care aveți un consumator de energie puternic, cum ar fi un amplificator, pentru a stabiliza tensiunea în sistemul auto.

      Dacă un amplificator nu are de unde să consume curent atunci când are nevoie,  nu poate reproduce sunetul muzical așa cum ar trebui. Deci caliate sunetului este pertutbată iar amplificatorul nu este utiliazat la capacitatea lui maximă.

     Dacă un amplificator este lipsit în mod constant de curent și forțat să lucreze în acest regim timp îndelungat el va încerca să compenseze această lipsă prin creșterea tensiunii. Acest fenomen duce la supraîncălzirea amplificatorului, forțându-l să meargă înafara regimului său normal de lucru, fapt care duce la scurtarea duratei de viață.
     Condensatorul furnizează amplificatorului ceea ce el are nevoie, curent, permițându-i astfel acestuia să funcționeze la parametrii săi maximi fără probleme, pe o perioadă îndelungată de timp.

     Magazinul Car-sound.ro vă oferă o gamă de condensatoare de marcă: Boss Audio, Pyramid, Juice și nu doar atât, de o calitate superioară și la prețuri avantajoase. 

     Echipa Car-sound consideră investiția într-un condensator, ca fiind un câstig pentru majoritatea acelora care caută calitatea sunetului și bineînteles principalul beneficiar este sistemul electric auto.

 

 

 

 

Acest fapt poate influenta functionarea corecta a celorlalte amplificatoare din sistemul audio. Este adevarat ca amplificatoarele bune au integrate condensatoare in circuitul de alimentare care au rolul de a furniza curent atunci cand este nevoie. Dar, energia pentru a incarca acesti condensatori trebuie sa vina si ea de undeva si in momentele de solicitare maxima (peak-uri).

. In mod normal o baterie de masina si un alternator furnizeaza curent mare in intervale "mari" de timp (Ah - Amperi-ora). Un amplificator lucreaza in intervale mici de timp – milisecunde –Bateriile auto nu sunt facute pentru asta.

Teoretic asta se traduce prin distorsiuni..
Un condensator nu va face sistemul tau audio sa sune dintr-o data mai tare – cu toate ca poate imbunatati acest lucru; nu va duce la o crestere in tensiune a sistemului electric auto – ci va face posibila mentinerea lui; nu va furniza putere in plus pentru consumatori – dar cu siguranta o va mentine.

Ex. Suma consumatorilor intr-un system audio auto este de 68A.
Am nevoie astfel de o baterie de cel putin 72Ah, un alternator pe masura - 80Ah, si in functie de puterea amplificatoarelor aleg condensatorul (condensatoarele) necesar, (-e), dupa regula: 0,1F(Farad) minim / 100Wrms.
Acesta se va monta cat se poate de aproape de amplificator.
De asemenea trebuie tinut cont si de sectiunea cablurilor folosite in instalatie, blocurile de distributie si sigurantele de protectie aferente, etc… dar intram intr-o alta discutie… 

 

Mai mult
Condensator auto de 3,5F, afisaj digital, toleranta 10%, protectie pentru supra-tensiune.
295,00 lei
Condensator auto de 8F, afisaj digital, toleranta 10%, tensiune nominala 16 VDC, suprasarcina 20 VDC, ESR 0.0015
420,00 lei
Condensator auto de 2F, afisaj digital, ESR 0.00195, tensiune nominala 20 VDC, suprasarcina 24 VDC, toleranta 10%.
235,00 lei
Condensator Boss Audio CPBL3.5, 3,5 farazi, 20VDC, ERS.
295,00 lei
Condensator auto de 2 F, voltmetru cu afisaj digital, on/off automat
199,00 lei
Condensator auto de 1 F, voltmetru cu afisaj digital, auto on/off, tensiune 12V
160,00 lei
Condensator auto de 1,6 F, voltmetru digital cu afisaj, control on/off
169,00 lei
Condensator auto Pyramid de 5F cu display
495,00 lei
Condensator auto de 20F, voltmetru digilat cu afisaj, auto on/off, toleranta 10%, protectie pentru supratensiune, accesorii de instalare inclus.
482,90 lei
Condensator auto de 2,4 F, voltmetru digital cu afisaj, on/off automat
239,00 lei
Condensator auto de 1,2 F, voltmetru digital cu afisaj, on/off automat
184,00 lei
Condensator auto de 30F (3,00,00,000 µF), afisaj digital, toleranta capacitiva 10%, ESR 0.0015 Ohmi, tensiune nominala 16 VDC, supratensiune 20 VDC
600,00 lei
Condensator auto de 1 F, voltmetru digital, 20 volti, toleranta +/- 20%, afisaj digital iluminat pe albastru
580,65 lei
Reduced price!
Condensator auto de 12 F,voltmetru cu afisaj digital, iluminare pe alb
866,77 lei 966,77 lei
Condensator auto de 50 F, panou frontal digital iluminat cu led-uri albastre, hibrid
841,94 lei
Condensator auto de 5F, afisaj digital, on/off automat
435,00 lei
Condensator auto de 8,5 F, voltmetru digital, iluminare pe albastru
406,45 lei
Condensator auto de 5 F, voltmetru digital iluminat LED si cu inele de neon
532,16 lei
Condensator auto de 20F, voltmetru / ampermetru LED iluminat pe albastru, suporta cabluri pana la 70mm
1005,48 lei
Condensator auto de 1 F, voltmetru digital, se activeaza prin remote
188,71 lei
Afisare 1 - 20 din 20 produse